TRANSPORT GRATUIT la comenzile de peste 150euro!

*cu exceptia acumulatorilor si stalpilor solari

Sisteme Irigatii Solare Agricultura

SISTEME DE IRIGAT CU ENERGIE SOLARA

Avantaje tehnologice:

  • Pot fi instalate in orice locatie, independet de existena unei surse de energie electrica.
  • Costuri extrem de reduse de functionare comparativ cu alte solutii.
  • Sisteme de irigatii pot fi adaptate cu usurinta atat la suprafete agricole mici cat si mari.

Avantaje:

  • Consultanta, proiectarea si dimensionarea sistemului este gratuita.
  • Echipamente de calitate, cu fiabilitate ridicata si garantie extinsa.
  • Servicii de mententa post garantie.
  • Experienta noastra in domeniu garanteaza un sistem corect

 

 

 

 

 

 

 

 

EXEMPLU:

Un sistem clasic de pompare a apei este dimensionat de sistemul fotovoltaic necesar pentru pompa atașată. Un sistem de irigare cu pompă solară de 1000 Wp este capabil să extragă și să pompeze aproximativ 40000 litri de apă pe zi de la o sursă aflată la 10 metri adâncime. Este suficient pentru a iriga 8000 metri pătrați de culturi agricole. De asemenea, o pompă solară de 1000 Wp contribuie la reducerea costurilor anuale comparativ cu o pompă solară diesel.

Un beneficiu al utilizării energiei solare pentru alimentarea sistemului de irigare cu pompă solară constă în faptul că necesarul de apă crescut pentru animale și irigații tinde să coincidă cu o creștere sezonieră a energiei solare primite. Proiectate corespunzător, aceste sisteme fotovoltaice pot conduce la reducerea semnificativă a costurilor pe termen lung și pot avea un impact mai mic asupra mediului înconjurator comparativ cu sistemele convenționale de energie.

Pompa solară este alimentată de un sistem fotovoltaic minim, dimensionat în funcție de necesarul de energie al acesteia. Sistemul  solar de pompare a apei este capabil să susțină toate tipurile de pompe electrice de apă variind de la irigații până la cerințele casnice. Pompele de irigații precum cele submersibile, de suprafață sau adâncime, pot fi cuplate și cu sistemele de irigare prin picurare pentru a crește rentabilitatea acestei configurații.

Apa este esențială pentru toate formele de viață. În multe zone izolate din întreaga lume nu există o variantă tradițională și sigură de a alimenta o pompă submersibilă. Animalele depind de ele pentru băut, fermierii  le solicită pentru culturi, iar pepinierele au nevoie de ele pentru o floră sănătoasă. Fie că este vorba de o zonă izolată sau o grădină urbană sistemul de irigare cu pompă solară reprezintă un mod practic de a furniza apa acolo unde este nevoie cel mai mult.